biquini [2] m

Definició

Entrepà calent de pernil dolç i formatge fet amb pa de motlle.

Vam demanar un biquini, però ens van servir un entrepà normal de pernil i formatge.

Etimologia

Nom provinent de la sala Bikini, de Barcelona, que va popularitzar aquests entrepans adaptant-los del croque-monsieur francès. Per a més detalls, escolteu el programa «La paraula del dia», de Ramon Solsona, dedicat a aquest mot.

Usos

  • Quan em van dir que ja podia menjar, només pensava en un biquini, volia menjar un biquini i suc de taronja, no sé per què, però el necessitava urgentment. La meva mare el va anar a buscar i quan el vaig tenir a la mà vaig trigar uns quants minuts a fer-li la primera queixalada, primer el vaig tocar, després el vaig olorar i finalment el vaig tastar… Boníiiissim!

    Víctor Panicello, 250 quilòmetres (Barcelona: Estrella Polar, 2012)
  • El cambrer havia tornat a la meva taula buida amb la carta a la mà, sense saber on deixar-la. El vaig cridar i vaig demanar un biquini calent i una cervesa. Per fi havia aconseguit girar-li el tauler a l’Humbert. Ara era ell qui estava força intrigat i una mica molest. No podia fer altra cosa que moure la seva peça i sopar amb la intrusa.

    Roser Caminals, Cinc-cents bars i una llibreria (Barcelona: Edicions 62, 2010), pàg. 192

Tema de la setmana

Suggeriments mengívols dels subscriptors de CD1M. El mot d’avui ens el van proposar diversos subscriptors arran de l’enviament de l’altre biquini: Daniel Torrents (Girona), Òscar Solans (Barcelona), Carles Ferrés (Sant Martí de Riucorb, l’Urgell) i Montse Vallmitjana

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ou ferratno bufar cullera