biquini [1] m

Definició

Banyador femení que consta de dues peces (unes calces i uns sostenidors).

Etimologia

De bikini, marca registrada per L. Réard (1946) amb el nom d’un atol de les illes Marshall, al Pacífic, on s’experimentà la bomba atòmica; el nom fou reprès en anglès, afavorit per l’efecte explosiu provocat per l’ús d’aquest banyador. El nom de l’atol és una alteració de Pikinni, que potser prové de les paraules micronèsiques pik, ‘terra’, i ni, ‘coco’.

Usos

  • La platja era plena de gom a gom. Hi vaig deixar la Bebel, ben instal·lada amb tots els atuells indispensables per a fer bronze i amb un biquini que tallava l’alè, i me’n vaig anar cap al poble.

    Jaume Fuster, De mica en mica s’omple la pica (Barcelona: Edicions 62, 1972)
  • Estem parlant de l’any 1963. L’alcalde de Benidorm havia anat a veure el general Franco a la seva residència d’El Pardo per dir-li que calia que la guàrdia civil deixés de multar les turistes que anaven amb biquini. Franco hi va accedir, com havia accedit anteriorment al Pla d’Estabilització, perquè sabia que s’hi jugava el negoci.

    Agustí Pons, Temps indòcils (Manresa/Barcelona: Angle, 2007), pàg. 15

Tema de la setmana

Mots derivats de topònims dels cinc continents 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mussolinasinecura