xop m

Definició

Got de cervesa d’aproximadament 1/4 de litre.

Etimologia

Del francès choppe, i aquest, de l’alemany schoppen, ‘poar, treure líquid d’un recipient’.

Usos

  • Els dies que no veia l’Assià, em passejava, al capvespre. Ara que la pau més o menys havia tornat, els algerins s’havien reconciliat amb llurs cafès. Jo en coneixia una colla. M’agradava d’ensumar la femella a les tavernes a prop de les facultats. Potser hi trobaria la que em permetria d’oblidar l’Assià. No m’aturava mai al mateix bar perquè ningú no es familiaritzés amb mi, i bevia una cervesa clara. Lentament. Assaboria la música de les bombolles en el xop. I cada cop es renovava la por que l’escuma i el benestar vessessen fora del got. Em quedava lluny de tota finestra per si de cas se li acudís a algun terrorista de gitar una granada.

    Joan-Daniel Bezsonoff, La presonera d’Alger (Barcelona: Empúries, 2002), pàg. 54

Tema de la setmana

Ha arribat una setmana d’aquelles en què us toca treballar a vosaltres i descobrir el tema de la setmana. Qui l’endevini primer, té premi: una Xocolata desfeta de Joan-Lluís Lluís, gentilesa de La Magrana. Però no tan sols heu d’endevinar el tema, que com veureu és prou facilet, sinó descobrir quin mot dels cinc que enviarem NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ. Sortejarem un altre exemplar del llibre entre tots els que enviïn la resposta correcta a mots@rodamots.com abans de dissabte 6 a les 12 del migdia. I encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no, que triarà el mateix J.-Ll. Lluís. Vegeu les bases completes per participar-hi al primer enllaç de baix. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ensurtdorca