xirucaire m i f

Definició

En sentit irònic, aplicat als escoltes i, per extensió, als excursionistes en general.

També: xiruca, xiruquer -a

Etimologia

De xiruca, nom derivat de la marca registrada de calçat Chiruca.

Usos

  • Vaig estar a punt de posar-me el banyador a sota, per si queia en la temptació d’escapar-me a prendre el sol. Com que tinc el costum d’anar sempre amb una motxilla a l’esquena, només em faltava omplir-la amb la cantimplora i l’entrepà embolicat amb paper de plata per reproduir una escena de les que desperten la nostàlgia xirucaire. Kumbaià, Déu meu, kumbaià.

    Eva Piquer, «La depressió postpart» (Avui, 1 de maig del 2005)

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar del llibre Els refranys i les frases fetes de ‘Parlant en plata’, de Carles Marín, gentilesa d’Editorial Moll. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

bulímiatossal