va com va

Definició

Depèn; unes vegades sí i altres no.

Això de ser amics, va com va; molt sovint discuteixen i durant una temporada no es diuen res.

–I tu, que treballes tot l’any? –Va com va, hi ha mesos millors que d’altres.

Usos

  • La tornada al lloc d’origen també sol amoïnar els pares. Voldrien saber quan s’ha de fer i com. No se’ls ha de forçar. Abans que res han de sentir la seguretat que els nous pares no els fallaran mai. Cadascú tindrà el seu moment o potser no li arribarà mai. Jo no me’n vaig sentir capaç fins als vint-i-set anys, d’altres en sentiran la necessitat molt abans, va com va. La meva germana Fàtima, per exemple, fins ara no ha volgut sentir a parlar de tornar a l’Índia. El dolor de pensar que t’han abandonat és molt profund, no s’assimila fàcilment.

    Asha Miró, La filla del Ganges. La història d’una adopció (Barcelona: La Magrana, 2003)
  • Generalment parlant, la gent considera que els metges que té a prop, els de la localitat (de capçalera), són mediocres. Va com va: de vegades ho són, altres no tant. En canvi, quan van a veure un metge de fora o s’han de fer una operació a Girona o a Barcelona, estan convençuts que han caigut, indefectiblement, a les mans del millor metge del món. Ho creuen i ho proclamen. Quantes vegades ho he hagut de sentir! Els metges desconeguts i llunyans tenen aquest prestigi, en certa manera apriorísticament concedit.

    Josep Pla, Notes disperses (Barcelona: Destino, 1969)

Tema de la setmana

Expressions relacionades amb el verb anar

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fer anarvaitot