tros d’ase

Definició

Dit d’una persona molt estúpida, molt ase.

Com pots conduir anant begut? Que vols tenir un accident, tros d’ase?

També: tros d’animal, tros de quòniam

Usos

  • —Si tens forces per a l’anglès i per al dibuix, en tens també per a les assignatures de setè. No facis comèdies. No t’ha agradat mai estudiar, i ara el que vols és fer la teva, amb l’excusa de la salut. No ho veus, tros d’ase, que seràs un animalot i un ignorant si de petit no penques?

    Isabel-Clara Simó, Joel (Barcelona: Columna, 1996)
  • Fins que has arribat tu, Mourinho, a cobrir-te de merda i de ridícul planetari acusant Pep Guardiola de l’única cosa que ni entrenant 27 hores al dia sabria fer mai: guanyar amb joc brut, prevaldre fora del camp i no a dins. Però que no veus que això que dius és catalanament impossible, tros d’ase? Per ventura has vist mai un sol català tirar no diré ja de picaresca, sinó de simple picardia, per resoldre cap gran conflicte de l’era moderna? Per a nosaltres la victòria és quimèrica, és poètica i és absoluta o no és: per això abans de l’última final de Champions, Guardiola va posar als jugadors el vídeo de Gladiator i no el d’El Padrí, saps? Així ens llueix el pèl en tot allò que no és el futbol, esclar.

    Anna Grau, «Puto amo de què» (Ara, 3 de maig del 2011)

Tema de la setmana

Paraules i expressions amb ‘tros’

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fer trossostrossa