trixi m

Definició

Tricicle que admet passatgers i que funciona com a taxi. Pot estar equipat d’un motor elèctric que ajuda el trixista a pedalejar.

Etimologia

Mot compost amb la primera síl·laba de tricicle i la darrera de taxi.

Usos

  • És sabut que a Berlín també hi circulen aquesta mena de taxis de tracció humana, amb una clientela autòctona que arriba als 320.000 usuaris anuals. El més probable és que els trixis d’allà estiguin tirats per immigrants, turcs o d’altres nacionalitats, la qual cosa explicaria que els miressin amb ulls distants i amb certa superioritat.

    Eulàlia Solé, «Dels ‘rickshaws’ als ‘trixis’» (Avui, 6 de novembre del 2003)
  • Amb l’estiu tornen els trixis. Fa uns dies que circulen pel centre de Barcelona. Són els bicitaxis de l’empresa Trixi Triciclos, que porten turistes i autòctons d’aquí cap allà, de visita o per anar d’un lloc a l’altre amb un transport ecològic. L’aparell es mou amb pedals i té un petit motor elèctric de suport per a l’arrencada. Hi poden viatjar dues persones més el conductor.

    «Punt i a part. El trixi» (El Punt, 11 de juny del 2005)

Tema de la setmana

Mitjans de transport alternatius al cotxe

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cabrioletbac [1]