tocar moltes tecles

Definició

Ocupar-se en coses molt diverses, tractar molts afers, intervenir en moltes coses.

Toques moltes tecles, per això no et surten bé les coses.

També s’usa amb les formes tocar totes les tecles i tocar massa tecles.

És tan inconstant que ha tocat totes les tecles; canvia de feina contínuament.

Etimologia de tecla

Probablement de l’àrab africà i hispànic téqra, que designava diversos recipients i capses de música, sobretot de teclat, i acabà per designar reductivament les tecles.

Usos

  • Qui més qui menys coneixia l’amfitrió, però no tots l’ubicaven professionalment en el mateix àmbit. I és que Monsieur Delessert tocava moltes tecles. Alguns el coneixien com a empresari, altres com a banquer, molts com a polític de la cambra de diputats. Per als convidats d’edat més avançada, per moltes coses que aconseguís a la vida, sempre seria el fill d’Étienne Delessert, el fundador de la primera companyia d’assegurances d’incendis de França.

    Clàudia Pujol, En l’escena del crim: 10 nous casos del forense Narcís Bardalet (Barcelona: Columna, 2010)
  • Aviat farà quaranta anys que exerceixo de lingüista. A peu pla. I em sembla que he tocat totes les tecles, en el camp de la llengua. Professor de català per a adults em sembla que de tots els nivells, incloent-hi formació de correctors, correcció editorial, tècnic de normalització, postedició en dos mitjans de comunicació, col·laboració en publicacions…

    Enric Duran Padrós, «Mai se’n sap prou, de llengua», dins Un pam de llengua. Una tria d’articles d’InfoMigjorn (Andorra: Centre de la Cultura Catalana, 2017)

Tema de la setmana

Toquem moltes tecles (però no totes)

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no tocar-hia tocar