tifó m

Definició

Mot emprat per a designar els huracans o ciclons tropicals, a l’Àsia oriental.

Etimologia

Del portuguès tufão, mateix significat, i aquest, probablement de l’àrab tufân, ‘diluvi, terbolí, inundació’, de l’arrel twf, ‘giravoltar’.

Usos

  • Les morts provocades pel violent tifó «Maemi» s’han incrementat fins a les 100, segons l’agència Reuters. A més a més, unes 24 persones continuen desaparegudes, segons un nou balanç facilitat aquest matí per responsables de Corea del Sud. El serveis d’auxili temen que la xifra augmenti. El «Maemi» és el tifó més fort en 100 anys, i la seva velocitat ha arribat als 216 Km/h. La major part de víctimes van morir ofegades o per esllavissades del terreny, 25.000 persones han estat evacuades i almenys un milió tres-centes mil persones s’han quedat sense subministrament elèctric.

    «El tifó ‘Maemi’ mata més de 100 persones a Corea del Sud» telenotícies.com, 14 de setembre del 2003 (http://www.telenoticies.com/noticia/arxiu/not122073975.htm)

Tema de la setmana

manlleus

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

manlleuleitmotiv