tant li és (a algú)

Definició

Expressió que denota indiferència davant d’una cosa.

S’usa també amb altres pronoms: tant m’és, tant t’és, tant ens és, tant us és, tant els és. S’usa normalment en present o imperfet d’indicatiu.

El color del pijama tant li era mentre fos còmode.

Tant m’és que vinguis com que no vinguis.

Si aprovem o suspenem la selectivitat, tant ens és, perquè no pensem anar a la universitat.

Usos

  • El pare no vol que llegeixi res d’Agnes Henningsen, perquè és «una dona escandalosa», i no es pren la molèstia d’explicar què vol dir amb això. Si veiés el meu àlbum de poemes, segur que el cremaria. Des que l’Edvin [el germà] el va trobar i se’n va riure, sempre el tinc amb mi, de dia a la bossa de l’escola i si no, als pantalons, agafat amb la goma perquè no caigui. De nit me’l fico sota el matalàs. D’altra banda, més endavant l’Edvin em va dir que els poemes li haurien semblat bons si no els hagués escrit jo. «Quan saps que és tot mentida, et fa partir de riure», diu. Els seus elogis em fan posar contenta, perquè que sigui tot mentida a mi tant m’és. Sé que de vegades cal mentir per fer sortir la veritat a la llum.

    Tove Ditlevsen, Trilogia de Copenhaguen (Barcelona: L’Altra, 2021), traducció de Maria Rossich

Tema de la setmana

Mots trets de traduccions. Avui és el Dia internacional de la traducció.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

enjovari tant!