supernumerari -ària adj

Definició

Que és de més dels que està establert que hi ha d’haver.

Òrgan supernumerari. Professora supernumerària.

Etimologia

De numerari, del llatí tardà numerarius, mateix significat, en l’accepció ‘que és una de les persones que formen part del nombre regular d’individus que formen una facultat, un col·legi, etc.’.

Usos

  • Teòricament, el públic d’una novel·la pot ser immens, però el de diari és més heterogeni. Quan agafaves un taxi a Barcelona, veies que el taxista tenia La Vanguardia al costat. Supose que per llegir-la quan tinguera temps, i crec que no es tractava de complicar-li la vida. A part, hi ha una cosa que vaig aprendre de Pla (ell es referia concretament a la llengua, però és ampliable): «Fes que llegir en català no sigui una tortura». Interpretant-ho com ho vaig interpretar jo, es tractava de no crear dificultats supernumeràries al lector i de manejar un idioma no excessivament encarcarat.

    Joan Fuster entrevistat per Enric Sòria, «Ser Joan Fuster, reflexionar, debatre, donar llum» (L’Illa, 1992)

Tema de la setmana

Mots que trobem a l’entrevista que Enric Sòria va fer a Joan Fuster a la revista L’Illa el 1992: «Ser Joan Fuster, reflexionar, debatre, donar llum».

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

néixer amb la flor al cultenir presa la mida (a algú)