serrell m

Definició

Cabells tallats curts que es porten sobre el front.

El serrell gairebé li tapava els ulls.

Etimologia

Probablement derivat de cerra, cerro, en el sentit de ‘floc de cabells’, del llatí cirra, derivat col·lectiu de cĭrrus, ‘rínxol, crinera’, amb el sentit, en llatí vulgar, de ‘floc o serrell de pèls’.

Usos

  • En aquell discurs, Puigdemont va demostrar sobretot aplom, capacitat analítica i determinació. […] Efectivament, va ser en les rèpliques on va brillar més. Per la contundència dels arguments, però sobretot per la forma, irònicament devastadora (amb Iceta, Arrimadas i Albiol), divertida i còmplice a vegades (com quan va comparar el seu serrell amb el de la diputada de la CUP Anna Gabriel), i amablement desarmadora, com en el cas de Lluís Rabell.

    Josep Riera Font, Em dic Carles. De què està fet el president (Barcelona: Ara Llibres, 2016)
  • Jo ja duia la cua que duria tant de temps, ben pentinada, amb el front tan ample que no m’agradava, i els meus germans amb aquells serrells tan de nena que a mi no em deixaven portar. La mare no hi sortia, es veu que aquella foto havia de viatjar molt i no se sabia a quines mans aniria a parar, i no es podien arriscar a exposar la imatge de la mare a un públic desconegut. Era una foto per enviar a aquell pare que ens havia abandonat per si decidia de deixar d’abandonar.

    Najat El Hachmi, L’últim patriarca (Barcelona: Planeta, 2008)

Tema de la setmana

Mots relacionats amb el món dels cabells

Enllaços

Un comentari a “serrell”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

forracapil·lar