sempre han tingut bec les oques

Definició

Significa que sempre hi ha hagut gent dolenta, que sempre han existit els mateixos mals o defectes o han passat les mateixes coses.

Usos

  • Joan Fuster es nega redonament a veure la història amb uns altres ulls que els seus. Els detalls li interessen. Assenyalen un context que, sense ells, podríem passar per alt. En resultaria una història falsejada. En definitiva, els detalls ens recorden que, els esdeveniments, els pateixen i els fan uns éssers humans, amb passions, pors i quimeres, i amb evacuacions. Sempre han tingut bec les oques. Fuster no ho perd de vista. I és gràcies al context, més o menys bequerut, que els detalls ens revelen el passat i que podem intentar comprendre’l.

    Enric Sòria, L’espill de Janus (Barcelona: Proa, 2000), pàg. 188

Tema de la setmana

Divendres acabàvem una setmana dedicada als porcs amb un refrany. Això ens n’ha recordat d’altres, de refranys, com els que veurem aquests dies.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

de porc i de senyor, se n’ha de venir de menano es pot repicar i anar a la processó