rèquiem m

Definició

1  Oració per les ànimes dels difunts; missa que se celebra en benefici o record d’un difunt o dels difunts.
2  Composició musical cantada amb text de la missa de difunts.

Etimologia

Del llatí Requiem (aeternam dona eis, Domine), ‘Doneu-los, Senyor, el repòs etern’, amb què comença la missa de difunts; acusatiu de requies, ‘repòs’.

Usos

  • Tot plegat li ha donat una visió de la mort peculiar: té amb ella una relació amistosa. Tan amistosa, que es passa un any cantant pertot arreu totes les parts del Rèquiem de Mozart que assajo al cotxe, i arriba fins i tot a aprendre’s les parts solistes. Una cosa que mai no havia fet i que sempre havia volgut fer, és cantar en un cor. No crec que pugui resistir gaire temps l’exigència de temps i disponibilitat del cor on m’he posat, és un grup quasi professional al qual he accedit a través d’uns amics. Però en qualsevol cas, durant tot l’any viatgem al cotxe cantant rèquiem amunt i avall. Ella, a qui sempre ha agradat la música, l’ha memoritzat amb més facilitat que jo.

    Un home de paraula (Barcelona: La Magrana, 2006), pàg 207

Tema de la setmana

Entorn de la mort

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fosser -acondol