pitafi m

Definició

Cosa mal feta, poc reeixida; pastitxo.

Volia fer un discurs abrandat i li va sortir un pitafi.

També: patafi

Etimologia

Reducció d’epitafi, ‘inscripció sepulcral’, amb contaminació, en el sentit, de les connotacions negatives que susciten els sepulcres.

Usos

  • Antoni de Senillosa era un gran amant del teatre i un intel·lectual, malgrat que els companys d’aquella època consideraven que la seva màxima aportació era l’escenari de les reunions. Ell ens va insistir, per exemple, a anar a veure una obra de Giovanni Cantieri i vaig constatar que era un pitafi, però no es podia dir, perquè no quedava bé.

    , De tots colors (Barcelona: Edicions 62, 2000), pàg. 59
  • Aquell dia [Cary Grant] ens va confessar que les setanta-sis pel·lícules que havia fet, eren setanta-sis pitafis. La meva dona, però, no va perdre l’encís durant un temps després d’aquell sopar mític.

    Fabian Estapé, De tots colors, pàg. 79

Tema de la setmana

Normalment els mots que enviem tenen un fil conductor, però ara i adés pesquem uns quants mots d’ací i d’allà sense cap tema en comú. Aquesta setmana en veurem uns quants.

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

petricóllampant