pèl moixí

Definició

Pèl suau i curt, com el primer pèl que surt en néixer la barba.

Comences a tenir pèl moixí, t’hauràs d’afaitar.

Etimologia de moixí

Derivat de moix, per la semblança amb el pèl sedós del gat.

Usos

  • Quan va ser a casa, en Nenè es va tornar a mirar al mirall. En va. Sí, ara una mica de pèl a la cara ja l’hi tenia, però era pèl moixí, no n’hi havia prou per fer sortir barba i bigoti, ni de bon tros.

    Andrea Camilleri, La pensió Eva (Barcelona: Edicions 62, 2008), traducció de Pau Vidal, pàg. 39
  • La Selma, mig ajaguda com estava contemplant el cel, va aixecar un braç, perpendicular al seu cos. La Júlia observava aquella extremitat llarga i prima, amb la pell bronzejada i coberta d’un pèl moixí ros que s’il·luminava si li tocava el sol.

    Sílvia Soler, L’estiu que comença (Barcelona: Planeta, 2013)

Tema de la setmana

Moixí no és el sol derivat del moix felí (que us recordem que va ser el mot número 1, enviat el 2 de març del 1999). Aquests dies en trobarem més.

Aquesta és la darrera setmana en què enviem mots abans de tancar per vacances. El 7 de setembre es reprendrà la tramesa dels missatges diaris, però entremig alguns mots s’han ofert a estar de guàrdia a la web per als qui no se’n puguin estar: només cal que aneu a http://rodamots.cat/?dia=avui i (re)descobrireu quin és el mot del dia.

Enllaços

Un comentari a “pèl moixí”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

nu de pèl a pèlmoix -a