ouija f

Definició

Pràctica d’espiritisme que consisteix a rebre suposadament missatges d’ultratomba mitjançant el desplaçament d’un got o un altre objecte semblant sobre un tauler alfabètic.

Etimologia

Del nom comercial Ouija amb què es va patentar la taula sobre la qual tenia lloc aquesta pràctica, del francès oui i l’alemany ja, adverbis d’afirmació.

Usos

  • Li explicà que, dissabte passat, que feia lluna, havia fet l’ouija, i hi havia posat unes espelmes especials, i que s’havia comunicat amb una força que no sabia de qui era, però que era una força molt gran. I que li digué que a la casa de Júlia venien un seguit de desgràcies, l’una darrere de l’altra, com un rosari, i que Júlia estava fora de perill, però que les persones que l’envoltaven estaven totes en desgràcia. I la mare li va dir, fent uns ulls de por, que no havia pogut esbrinar si això també l’afectava a ella.

    Júlia (Alzira: Bromera, 2003 [1983]), pàg. 266

Tema de la setmana

Marques

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cel·loclínex