onsevulla adv

Definició

En qualsevol banda.

Onsevulla que anem, ens els trobem.

També: onsevulga, onsevol

Etimologia

Aglutinació de la frase on se vulga, amb la forma verbal vulga, com també vulla, equivalent a vulgui: ‘a qualsevol lloc que es vulgui’.

Usos

  • Pepito, a mi no cal que em vingues amb romanços. Sé que segueixes fent la viu-viu i la guitza, bregant pels mateixos ideals nobles, onsevulla que hages decidit mudar-te. Pensaré en tu cada vegada que passe pel carrer Barrera, just al defora la murada de l’antiga vila d’Elx.

    Joan-Carles Martí i Casanova, «Josep Maraldès i Ibarra (Elx 1938-2002): una llum en la nit més fosca», dins Des del rovellet de l’ou d’Elx (Argentona: Voliana, 2011), pàg. 105
  • —Ésser pobre té pocs avantatges, naturalment, però té aquest: haver d’escoltar la gent. Escoltar forma part de l’estratègia dels pobres. No vull pas dir que s’hagi d’escoltar tothom. S’ha d’escoltar qui convé. Això sí: s’ha d’escoltar bé o almenys donar la impressió que hom escolta bé. S’ha de donar la impressió d’adhesió activa a la persona que parla. Es pot tenir el pensament onsevulla, però s’ha de donar la sensació de presència i d’adhesió a la persona que parla.

    Josep Pla, El quadern gris (Barcelona: Destino, 1966)

Tema de la setmana

Suggeriments dels subscriptors amb etimologies curioses. El d’avui és de Ramona Claparols, d’Agullana (Alt Empordà).

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “onsevulla”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

apoteòsic -aínfules