nominar v

Definició

Incloure en una nòmina amb vista a un nomenament, un premi, etc.

‘Pa negre’ va estar a punt de ser nominada per a l’Oscar en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.

Etimologia

De l’anglès nominate, del llatí nominare, ‘nomenar’, de nomen, ‘nom’.

Usos

  • Les catorze candidatures als Goya obtingudes per Pa negre són gairebé una proesa històrica. Prèviament, en tota la història d’aquests premis, només una altra pel·lícula parlada en català —Salvador (Puig Antich)— havia estat nominada en la categoria de millor llargmetratge; en total, va obtenir onze candidatures.

    Xavier Roca, «Una bona collita» (Avui, 12 de gener del 2011)
  • Hi ha poques coses que Janis Ian encara no hagi fet mai, no tant perquè la cantautora de Nova Jersey tingui 60 anys, com perquè tot ho va fer per primera vegada molt d’hora. La primera cançó la va compondre als 12 anys. El primer gran èxit, «Society’s child», el va tenir als 14. Així que quan als 25 es va emportar dos dels cinc Grammy als quals estava nominada per At seventeen, semblava que Janis Ian estava de tornada de tot. En una carrera de gairebé cinc dècades, però, Ian, no ha tocat mai a Barcelona. El concert de dimarts a l’Apolo és la seva estrena.

    Marta Salicrú, entrevista a Janis Ian (Time Out Barcelona, 25 de gener del 2012)

Tema de la setmana

Avui a la nit es lliuren els premis Gaudí de cinema a Barcelona. Com és sabut, des dels seus inicis el cinema ha estat dominat per la indústria nord-americana, com ho reflecteixen els nombrosos manlleus de l’anglès que fem servir en parlar de cinema. Aquesta setmana en veurem uns quants. 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no poder anar ni amb rodescameo