cameo m

Definició

Aparició breu i puntual d’una persona famosa en una pel·lícula o en una sèrie de televisió.

Els cameos d’Alfred Hitchcock a les pel·lícules que dirigia es van fer molt famosos.

Etimologia

De l’anglès cameo, mateix significat, originalment ‘camafeu’, de l’italià cam(m)eo, del francès antic camaheu o camaieu, d’origen incert.

Usos

  • De fet, la intromissió de l’etapa muda en aquest film del 1950 [Sunset Boulevard] és constant: el majordom és el director Erich von Stroheim, i diversos cameos amaneixen el film (Buster Keaton, Cecil B. DeMille, Hedda Hopper…). El nom mateix de Norma Desmond és un homenatge a l’actriu Norma Talmadge i al director William Desmond Taylor. Fins i tot el tipus de negatiu utilitzat, de nitrat, va ser l’última vegada que es feia servir en un film de Hollywood. D’aquí ve el peculiar gra d’aquest fotograma, que l’emparenta per la via directa amb tot aquell cinema silent, de qui Wilder canta les absoltes.

    Àlex Gutiérrez, «El fotograma del mes: Sunset Boulevard» (Benzina, núm. 5, juliol 2006)
  •    —A la mateixa novel·la [Espècies protegides], fa un cameo com a Ferran Mira (o Francesc Torrent), intel·lectuals compromesos amb el Front…
       —Bé, són bromes que gaste en la novel·la, cosa que sempre m’agrada fer: gastar bromes a l’altra gent o a mi. Sí, de fet és un cameo com els del cinema.

    Ferran Torrent entrevistat per Laia Martín, «El somni valencià» (Escola Catalana, núm. 414, novembre de 2004)

Tema de la setmana

Mots relacionats amb el món del cinema que hem manllevat de l’anglès

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

nominarcàsting