no tenir preu

Definició

Tenir molt de valor.

Aquesta filla que tenim no té preu: ens porta unes notes boníssimes.

És un xicot que com a programador no té preu; la directora n’està molt contenta.

Usos

  • Ara que anem cap a l’estiu m’agrada molt seure ací, és el lloc més fresc de la casa. No hi ha res com trobar-se a gust, en un lloc. No té preu, això. A tots ens cal tindre un lloc, el nostre lloc. Aquest és el meu. Els trastos polsosos que vostè veu em fan companyia, m’ajuden a recordar.

    Manuel Baixauli, La cinquena planta (Barcelona: Proa, 2014), pàg. 186
  • Hi ha gent de qui recordo el signe i no en recordo el nom. Molta gent. És una excentricitat meva de la qual no estic especialment orgullosa, però no ho puc evitar: oblido més fàcilment un nom que un signe del zodíac. En la meva època astrològica m’ho mirava tot des d’aquest punt de vista i vaig aprendre tantes coses que aquest llenguatge ha passat a formar part de la meva vida, i quan de tant en tant hi torno, m’emociona veure que encara em sorprèn i em brinda moments d’inspiració que per a mi no tenen preu.

    Cristina Genebat, Som iguals o no? Interpretant el feminisme (Barcelona: Rosa dels Vents, 2020)

Tema de la setmana

Frases fetes amb ‘no tenir’. Hi ha qui no té dos dits de front, sinó la pell i l’os, ni cap ni centener… què no teniu vosaltres?

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no tenir un claude franc