no en sabíem més, teníem quinze anys

Definició

Al·lusió a la tornada de la cançó de Joan Manuel Serrat «Paraules d’amor», dins l’àlbum Cançó de matinada (1967): «Paraules d’amor senzilles i tendres. | No en sabíem més, teníem quinze anys. | No havíem tingut massa temps per aprendre’n, | tot just despertàvem del son dels infants».

No solament s’usa en sentit literal per referir-se a un primer enamorament, sinó més en general a la primera vegada que fem alguna cosa, amb la manca d’experiència, la innocència o la ingenuïtat consegüents.

Usos

 • De tota manera ja s’entén que això dels lemes és matèria delicada i que cal tractar-la cum grano salis, amb perdó de la paraulota. Al cap i a la fi, Som una nació i tenim el dret a decidir ja va ser el lema de la mani del 18 de febrer de 2006, quan no en sabíem més i teníem quinze anys. Aquella mani, per cert, ja tenia per motiu queixar-nos d’alguna cosa relacionada amb l’Estatut, que deu poder presumir de ser la llei orgànica més vegades impugnada del món.

  Sebastià Alzamora, «Algú ha dit decidir…?» (Avui, 7 de juliol del 2010)
 • El perfum de la primera nòvia. Es deia Gemma i, desgraciat de mi, amb prou feines en recordo els trets facials. Però mai he oblidat l’olor del perfum que gastava. Sempre que ensopego amb aquella aroma, em transporto màgicament a una tarda de diumenge, asseguts a un banc del carrer, les mans agafades. No en sabíem més, teníem… tan sols una olor.

  Ignasi Aragay, «Nostàlgies olfactives» (Ara, 4 de maig del 2014)

Tema de la setmana

Somnis de poetes que han esdevingut al·lusions

Enllaços

Temes i etiquetes

3 comentaris a “no en sabíem més, teníem quinze anys”

 1. Núria Martínez — Terrassa

  Quina versió més maca que heu posat de “Paraules d’amor”, amb la Sílvia Pérez Cruz i el Toti Soler! Bé, totes les versions que heu posat de les cançons d’aquesta setmana son precioses. Felicitats.

  Respon
 2. Joan forner — Barcelona

  Paraules d’amor. La interpretació de la Sílvia és molt emocionant. Desglaça els cors. Commou l’ànima. Fa més humans els homes.

  Ahir gràcies a la Mònica Terribas i en Ramon Solsona vaig descobrir aquesta pàgina web extraordinària. La independència és a tocar 27S2015

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

què volen aquesta gent?nosaltres no som d’eixe món