mujada f

Definició

Mesura agrària equivalent al tros de terra que poden llaurar un parell de bous en un dia, equivalent aproximadament a 5.000 metres quadrats.

Etimologia

Derivat de l’antic muig, ‘mesura agrària de capacitat’, del llatí modius, ‘mesura de capacitat’, derivat de modus, ‘mesura’.

Usos

  • L’any 1808, el farmacèutic Antoni Sala va vendre unes terres de dotze mujades al flequer Josep Joanich. Per herències, les terres van acabar a mans del seu nét, Esteve Joanich, el qual va decidir parcel·lar el terreny el 1876. Va sorgir així la plaça que porta el seu nom. El 1883 el Gremi de Propietaris de Gràcia va demanar a l’ajuntament de la vila que hi instal·lés un mercat, però la petició no va ser atesa.

    J.M. Contel, «La plaça d’en Joanic» (iGràcia, febrer 2005)
  • Venc casa torre que conté cinc mujades de terra, hort, jardí, bosc, prop Tibidabo, façana carretera, calculat en 50 mil duros; es donarà per 28: Torre Estrella, 5, l’Hospitalet Llobregat.

    Anunci publicat a La Veu de Catalunya, núm. 8.847 (1924)

Tema de la setmana

Unitats de mesura

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

jornal [2]petricó