mansuetud f

Definició

Qualitat de mans.

És una raça de gossos apreciada per la seva mansuetud.

Etimologia

Del llatí mansuetudo, -inis, mateix significat, derivat de mansuetus, ‘mans, domesticat’, participi de mansuescere, ‘amansir, domesticar’, compost de manus, mà, i suescere, avesar-se.

Usos

  • Les noses de les vacances son apocalíptiques. Bé que, per fortuna, acaben essent acceptades amb resignació i fins i tot amb mansuetud. Feu la prova: interrogueu qui sigui, un cop passat tot allò, i no us parlarà ni de les maletes perdudes ni de l’avorriment del parèntesi de les vacances. Tothom us dirà: «Fantàstiques!».

    Ignasi Riera, «Vacances» (Avui, 1 de juliol del 2004)

Tema de la setmana

La darrera setmana abans de començar les vacances d’agost la dediquem a un clàssic de la temporada: expressions i mots extrets de citacions estiuenques. Aprofitem l’avinentesa per felicitar el diari Avui, una de les fonts d’on hem extret múltiples mots (com ara el d’avui i algun més d’aquesta setmana), que ahir va arribar al seu número 10.000.

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

almogàverlicantropia