licantropia f

Definició

Tipus de deliri en què la persona afectada creu ésser un llop i es comporta com si ho fos.

Etimologia

Del grec lykanthropía [λυκανθρωπία], mateix significat, derivat de lykánthropos, ‘home llop’, mot compost a partir de lýkos, ‘llop’, i ánthropos, ‘ésser humà’.

Usos

  • Com a bons gossos d’estiu val la pena seguir un jove de ciutat en aquests llargs mesos de parèntesi. Diuen que busquen feina, però esperen que la feina els busqui a ells i si pot ser que els atrapi en plena migdiada. Queden, això sí, les hores de la nit, quan l’estiuejant inconscient sent l’estranya licantropia que li fa pensar que tot va ser més fàcil fins a l’alba, que les converses necessiten el marc nocturn per brillar com a estrelles caigudes a la plaça, que els cossos s’acosten perquè es busquen i no perquè s’empenyen.

    Joan Barril, «Les hores buides» (El Periódico de Catalunya, 29 de juny del 2005)

Tema de la setmana

Citacions estiuenques

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “licantropia”

  1. Arturo Celma — Saragossa

    Escribo en castellano que no domino el catalán (aunque lo entiendo) porque soy de y vivo en Zaragoza desde que me jubilé.
    Hay un libro escrito por un aragonés de la Franja que se titula “Licantropia”, que tuve el placer de leer en catalán. Ahora han sacado la traducción la castellano. La edición original catalana la editó 1984.

    Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mansuetudfer figa