gomet m

Definició

Etiqueta adhesiva de colors i formes diverses utilitzada en pedagogia preescolar en molts exercicis (seriació, lateralitat, etc.).

Cal col·locar els gomets rodons a l’esquerra i els quadrats a la dreta.

Etimologia

De goma, del llatí vulgar gumma, llatí clàssic cummi o gummi, mateix significat, i aquest, del grec kómmi, manlleu de l’egipci, on designa el producte de l’acant.

Usos

  • La paraula enganxina tampoc és correcta, precisament perquè està formada a partir de traduir l’arrel del castellà pegatina. «Si pegar és enganxar, aleshores pegatina és enganxina», però de vegades aquesta estratègia no funciona. En català anomenem adhesiu el fragment de paper que s’enganxa per una banda i que per l’altra plasma algun eslògan reivindicatiu. I si és petit, monocolor i té forma elemental, en l’argot dels mestres se’n diu gomet.

    , Tots els dubtes (Barcelona: RBA La Magrana, 2014), pàg. 204

Tema de la setmana

Mots i passatges trets de Tots els dubtes. Una gramàtica del català a l’abast, de Rudolf Ortega (Barcelona: RBA La Magrana, 2014). 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

espifiarincís