gandula f

Definició

Cadira plegable amb el seient de lona i les potes articulades en forma d’aspa.

Etimologia

Del castellà gandul, i aquest de l’àrab ghandûr, ‘jove de classe modesta, fatxenda, que cerca d’agradar a les dones, viu sense treballar i agafa fàcilment les armes’.

Usos

  • I no és que a mi, als estius, m’hagin passat coses excepcionals. Per això, confio que, si us agafo de la mà i us trasllado a l’estiu de fa vint anys, ràpidament recordareu el vostre propi estiu de fa vint anys. Hi podeu passar una estona, recuperar olors, veus, el llibre que llegíeu, aquell amic que no heu vist mai més. Després tornarem a l’estiu del 2007 i al nostre present, que cadascú se sap el seu. Són viatges gratuïts i còmodes, els podeu fet asseguts a la gandula mentre preneu el sol. I si voleu, prenent un Martini, que ja condueixo jo.

    Sílvia Soler, «Records d’estiu» (Avui, 14 de juliol del 2007)
  • Tenses els músculs, t’allises la melena i deixes anar la imaginació. Quan estàs delectant-te amb el joiós desenllaç, sona un crit, és la teva mare que trenca l’encant: «Fill, vine perquè et posi crema, que t’estàs pelant i et posaràs com una gamba». Horror, tens família! Et vigilen, ets un adolescent imberbe i la mama, que és al costat amb la nevera i la gandula, t’humiliarà amb una sessió de Nivea total.

    Juli Capella, «Amor de platja» (El Periódico de Catalunya, 23 de juliol del 2007)

Tema de la setmana

Mots estiuencs. Ja teniu preparada la gandula? Nosaltres tanquem fins al setembre… Bones vacances!

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

fer-hi l’agostmandra