freturar v

Definició

1  Estar mancat.

Freturàvem de tot ajut, en aquella època.

2  Tenir necessitat.

Obama ha dit que hi ha una infinitat de coses que freturen de redreçament.

Etimologia

De fretura, del llatí fractura, ‘ruptura, trencament’, derivat de frangere, ‘trencar’.

Usos

  • No hi havia un gran menjador, sinó petites sales amb bancs encoixinats adossats als murs, rodejant una petita taula. Unes dames, disfressades de camperola búlgara, ens servien les menges. Abans d’entaular-nos, vaig preguntar on podia rentar-me les mans i una d’aquelles dames em va deixar davant la porta de la peça freturada. Pel camí havíem travessat la cuina, la qual cosa m’havia permès de veure-hi, entaulat, el nostre xofer que dinava.

    Avel·lí Artís-Gener, Viure i veure, vol. 4 (Barcelona: Pòrtic, 1996), pàg. 196

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots que hem anat enviant de dilluns a divendres NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar del llibre Més Caçadors de paraules, gentilesa d’Ara Llibres. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem a temps i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota. 

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

descompartirqui no s’arrisca, no pisca