fer-li un nus a la cua

Definició

(a algú o alguna cosa)  Expressió que es refereix a una avinentesa, una possibilitat, perduda definitivament.

Tantes ganes que tenies d’anar a París, ja li pots fer un nus a la cua: s’ha suspès el viatge.

No tornarà pas: ja li pots fer un nus a la cua.

Usos

  • Era un cistelló molt graciós amb una nansa trenada i amb un contorn fent ondes per sostenir més bé la fruita. Per la banda de fora tenia unes formes rodones que eren cireres, amb la cua i dues fulles cada una. Tia sempre en va rondinar, d’aquell present. Que si amb qualsevol cop es trencaria i que, llavors, fes-li un nus a la cua; que si la fruita era per guardar-la estesa en un lloc fresc i no per tenir-la amuntegada per fer goig. Que si patatim, que si patatam. Jo veia que els parents bé ho havien fet amb bon fi i que això era el que valia. També era veritat que em fonia per les coses boniques, però callava per no enfurismar els oncles, sobretot tia que era tan pràctica. Val més un tros de pa sec, deia, que qualsevol cosa per fer bonic.

    Maria Barbal, Pedra de tartera (Barcelona: Laia, 1985)

Tema de la setmana

Suggeriments dels subscriptors. El d’avui és d’Elvira Farrés i Llagostera, de Barcelona, que diu que la seva mare l’usava sovint, com ara quan enterraven algú, per important que fos: «Sí, sí, ja li poden fer un nus a la cua!» 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

esglaifilaberquí