fer els ulls grossos

Definició

Deixar fer, deixar passar quelcom aparentant no veure-ho.

La guàrdia urbana sol fer els ulls grossos davant els cotxes que aparquen als carrils bici.

Usos

 • Confrontats amb nous infortunis, els refugiats resisteixen a la seva manera, de vegades gràcies a l’ajut dels seus guàrdies francesos, que fan els ulls grossos quan tracten d’evadir-se.

  Francis Sureda, «De la guerra civil espanyola a la segona guerra mundial», dins Les ruptures de l’any 1939 (Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2000)
 • Amb la guerra mundial i l’entrada dels alemanys a París la nostra situació, com la de tothom, va empitjorar. Jo seguia treballant a ca la mateixa modista i l’Hermínia al mateix taller. I el marit de l’Hermínia seguia figurant com a travailleur agricole en aquell mas, on no posava els peus més que de tant en tant per despistar les autoritats de Perpinyà, que sabien perfectament de què anava tot plegat però feien els ulls grossos.

  Rosa Maria Arquimbau, Quaranta anys perduts (1971)

Temes i etiquetes

Un comentari a “fer els ulls grossos”

 1. Lou Hevly — Manresa

  En anglès: to turn a blind eye, look the other way.
  Prostitution in Swaziland is illegal, and police continue to enforce the law, although they sometimes turn a blind eye to prostitution in clubs.
  Prostitution in Swaziland
  From Wikipedia, the free encyclopedia

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

esqueraclaparar