estar com una cabra

Definició

Ser eixelebrat, esbojarrat; estar esvalotat.

No li facis cas, que està com una cabra i de vegades no sap el que es diu.

També: boig com una cabra; ser una cabra boja

Estàs boig com una cabra, tranquil·litza’t.

Altres maneres d’estar com una cabra a CD1M

Usos

  • Don Quixot va pel món amb els ulls —o el cap— intoxicat d’il·lusió, i això era la forma més segura de perdre el món de vista, com sol dir-se. No veia allò que tenia davant del nas, sinó el que li dictava la imaginació o la voluntat. Cervantes ja ens havia advertit que el seu home estava com una cabra, i suposo que la psiquiatria actual té ben estudiada i catalogada la malaltia que afligia el pobre Alonso Quijano.

    Joan Fuster, «Quixotisme», dins Diccionari per a ociosos (Barcelona: Edicions 62, 1964)
  • Oh, però què és, això?, van pensar els ulls d’ambre. Si b, la, re b, si, do. Això no és Schubert. Al cap de dos segons, quan va desenvolupar-se la sarabanda, començà a estendre’s un murmuri per la sala, acompanyat de ja t’ho deia jo que està sonat, com una cabra; passant per un ofès si arribo a saber que era música contemporània jo no vinc: ens han portat enganyats; passant per un a tu et sona, això?, perquè aquí al programa diu… Eh, que jo he vingut a escoltar les tres sonates de 1828 de Franz Schubert!

    Jaume Cabré, «Opus pòstum», dins Viatge d’hivern (Barcelona: Proa, 2000)

Tema de la setmana

Les cabres s’enfilen a la llengua

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

encabritar-seboc