Per què diem «en bajoqueta»?
A mi em sembla evident. La «bajoqueta» és la tavella de qualsevol llegum i, de manera molt especial, dels fesols o mongetes. Els fesols que emprem en la cuina són fesols secs. Els fesols que encara són tendres, estan «en bajoqueta», és a dir, dins de la bajoqueta. Quan una cosa encara no està preparada, encara no està llesta, encara està mig embastada, encara està a mitges, diem que està «en bajoqueta» per semblança amb els fesols que estan «en bajoqueta», és a dir, verds, tendres, sense acabar el seu procés.
Eugeni S. Reig
Torneu a en bajoqueta
Comentaris recents
tenir la mà trencada (en una activitat)
El meu pare, del barri de la Ribera de Barcelona, ...
el prometre no fa pobre
Ep, que aquesta és una altra! https://rodamots...
el prometre no fa pobre
"El paper és molt sofrit". Pots escriure allò qu...
el prometre no fa pobre
A mi em sona més demanar no fa p...
el prometre no fa pobre
Excel·lent elecció per a una jornada de tancamen...