Enigmot maig 2016: bases

BASES DEL XXI CONCURS CADA DIA UN MOT
16-20 DE MAIG DEL 2016

 

ENDEVINEU EL TEMA DE LA SETMANA
I EL MOT QUE NO ENCAIXA AMB ELS ALTRES QUATRE

 

  • Poden participar-hi tots els subscriptors de RodaMots. Cada subscriptor pot enviar dos missatges com a molt.
  • Hi haurà tres guanyadors: la primera persona que enviï la resposta correcta a mots@rodamots.cat i els guanyadors d’un sorteig entre tots els altres subscriptors que enviïn la resposta correcta.
  • El termini per enviar les respostes comença el dilluns 16 de maig i acaba dissabte, 21 de maig del 2016 a les 14 hores.
  • Cada dia d’aquesta setmana, de dilluns 16 a divendres 20 de maig, s’envia un mot als subscriptors. La resposta ha d’incloure clarament quin és el tema de la setmana, quin és el mot que no encaixa amb els altres quatre i una explicació raonada del perquè. Un dels cinc mots, doncs, és un intrús. L’heu d’identificar i dir per què no pertany al mateix grup que els altres quatre (sense excloure connexions ludolingüístiques). Per exemple, si els mots fossin aquests: {aranja · meló · albercoc · préssec · plàtan}, és evident que tots són fruits que per fora són o poden ser de color groc, però el plàtan és l’únic del grup que no té pinyol ni llavor de cap mena. Això és el que el diferencia dels altres.
  • La resposta correcta i el nom dels guanyadors es faran conèixer el dilluns o el dimarts després de la setmana del concurs (és a dir, el 23 o el 24 de maig del 2016).
  • Us agrairem que en les vostres respostes especifiqueu d’on sou.
  • Els guanyadors rebran un exemplar d’algun dels llibres de o sobre Ramon Llull que vèiem la setmana passada, gentilesa de les editorials corresponents (Sembra Llibres, Barcino, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Proa), per exemple el Llibre de les bèsties en versió de Miquel Desclot amb il·lustracions de Perico Pastor.
  • RodaMots enviarà els llibres al domicili dels guanyadors, que hauran de facilitar la seva adreça postal completa.


Els enigmots de CD1M