Al davant de la casa hi havia una esplanada on estovàvem la roba blanca ensabonada al sol. Hi posàvem també una palangana de metall per enganyar els cargols. L’omplíem amb dos dits d’aigua i cobríem les vores de sal. I aleshores els cargols treien les banyes i lliscaven per la paret de la palangana mirant d’eixir. La sal els ho impedia i mos ajocàvem per vore’ls sedosos i atarantats amb tot el cos fora de la closca. Després d’unes quantes rentades per treure’ls la brutícia, mos els menjaríem cuinats amb un sofregit caldós i picant de tomata, daus de pernil i bajoquetes fines.
- Pepa Aguar, Tot el que em queda de tu (Barcelona: Edicions 62, 2021), pàg. 94-95
Comentaris recents
tant li fa naps com cols
Interessant l'ampliació dels naps i les cols. Per...
cara de pomes agres
No és l'única variant amb fruites perquè també...
cara de pomes agres
Arran de "pomes agres" he recordat que l'escriptor...
tant li fa naps com cols
També hi ha l'expressió "que si naps, que si col...
en ser negre, botifarra
Això del pintor aquell que està començant un qu...