Arreplec de virolla 2020: del 15 al 29 de juny

Preguntes + freqüents sobre l’arreplec

(amb alguna de no tan freqüent) 

Pàgina informativa sobre l’arreplec de virolla 2020

 

De vegades ens arriben missatges de subscriptors que ens pregunten «com podria col·laborar amb RodaMots?» La resposta és molt senzilla, i ara és el moment de col·laborar-hi.

Per què ara?
No podem estar contínuament pendents de la virolla. Prou feina tenim enviant cada dia un mot! Però de tant en tant fem una campanya per arreplegar-ne. Ara sí que toca.

Quina durada té la campanya?
Quinze dies, del 15 al 29 de juny del 2020.

Quin és l’objectiu de la campanya?
Naturalment, arreplegar virolla! Per cobrir les despeses de manteniment de RodaMots (i, de passada, d’altres projectes de la Xarxa de Mots) i contribuir doncs a la continuïtat i la millora de ‘Cada dia un mot’.

Quines són aquestes despeses?
Entre naps i cols, les despeses anuals passen de 6.000 euros.

I si passeu d’aquesta quantitat?
Guardarem el que sobri per a l’any vinent… penseu que les campanyes no són anuals, sinó biennals (pel cap baix, perquè ara feia tres anys que no en fèiem cap. L’última es va fer a la primavera del 2017 i la pròxima segurament no es farà fins el 2022 o aneu a saber).

I si no hi arribeu?
Doncs tindrem paciència… quin remei! Potser haurem d’augmentar la periodicitat amb què fem els arreplecs o pensar en una altra estratègia. O anar fent, com en Met de Ribes

Per què he de fer-hi una aportació, si la iniciativa és gratuïta i sense ànim de lucre?
No és obligatori col·laborar-hi; feu-ho només si us ve de gust i si voleu donar un cop de mà al projecte. Penseu que la immensa majoria dels subscriptors (entorn del 97%) no participen en l’arreplec. Sempre és més fàcil no fer res.

Per què doneu llibres a canvi dels donatius?
Perquè ens agrada escampar cultura… i també perquè alguns autors i editors* amics de RodaMots col·laboren amb nosaltres.

Quins són els llibres que oferiu aquesta vegada?
Trobareu la llista completa dels llibres de regal en aquest enllaç. Segons el donatiu que feu, podeu triar uns títols o altres. Molts dels llibres que oferim són escrits o traduïts per subscriptors de RodaMots: aprofiteu per descobrir-hi algunes joies!

Per què molts dels llibres que oferiu estan relacionats amb la llengua?
Perquè tractant-se d’una web de llengua ens sembla el més lògic, no?

He trobat un dels llibres que oferiu més barat en una llibreria… Com és?
És clar que els llibres són més barats a les llibreries (i a les llibreries de vell encara més)! RodaMots no és una llibreria, no ven llibres; arreplega donatius i, a canvi, regala llibres.

Ja tinc els llibres que oferiu o no m’interessa cap títol. En teniu més?
Penseu que també podeu demanar els llibres per regalar-los a algú altre. I tenim algunes petites quantitats de llibres (i CDs) que ens van sobrar de campanyes anteriors (podeu veure’ls aquí).

Rebeu o heu rebut subvencions?
Cap ni una! No demanem ni rebem ni acceptem subvencions de cap organisme públic ni entitat privada.

Teniu algun ingrés per publicitat o altres conceptes?
No: RodaMots es finança exclusivament amb les aportacions voluntàries dels seus subscriptors durant aquestes campanyes.

I si no vull rebre cap llibre a canvi? Ja en tinc molts.
No passa res, no és obligat rebre un llibre o disc a canvi del donatiu.

Ja he fet el donatiu. Què faig ara per dir-vos quin llibre he triat?
Heu d’omplir aquest formulari amb les vostres dades, el llibre que voleu i enviar-nos-el fent clic al botó ‘Envia’ que hi ha a baix de tot.

Jo ja vaig participar-hi una vegada. He de tornar-hi?
Només si voleu! En principi, és millor que els donants siguin nous i que els que ja heu fet altres donatius destineu els diners a alguna altra bona causa, que no en falten. Però si voleu tornar-hi, no us direm pas que no!

Puc fer un donatiu de menys de 13,13 euros?
Qualsevol aportació és ben rebuda, independentment de la quantitat.

Si faig un donatiu de 10 euros, no em podeu enviar cap llibre?
Només enviem llibres de regal a partir de 13,13 euros perquè si no faríem el negoci d’en Robert amb les cabres, però prenem nota de tothom que faci donatius de menys d’aquesta quantitat perquè quan acabi la campanya sortejarem cinc llibres entre tots els donants. I si ens passeu la vostra adreça postal, us enviarem un parell de punts de llibre de RodaMots.

Com s’envien els llibres?
Per correu postal.

He de pagar alguna cosa per l’enviament dels llibres que demano?
No; una part del donatiu que feu es destina a les despeses de tramesa.

Per què no he rebut encara el llibre que he demanat?
Els recursos humans són molt minsos, la logística de la campanya és una mica complexa i alguns llibres no es poden començar a enviar fins que ja hagi acabat (és a dir, a partir del 29 de juny). Una mica de paciència… Quan haguem enviat el vostre paquet rebreu un missatge de confirmació que ja és en camí. Aquests dies les oficines de correus van una mica col·lapsades… paciència.

He de confirmar que he rebut el llibre o disc?
No és necessari, però si ho feu us ho agrairem.

He demanat un llibre i me n’heu enviat un altre. Què passa?
Normalment si no us podem enviar el llibre que heu demanat us n’informarem perquè en trieu un altre. Com que disposem d’unitats limitades de cada títol, us agrairem que ens digueu dos o més títols per ordre de preferència.

Com és que teníeu un llibre anunciat i ara no el trobo a la llista?
La llista de llibres de regal es va actualitzant segons com evoluciona la campanya. De la majoria de llibres tenim pocs títols disponibles; un cop els exhaurim els substituïm per algun altre o simplement deixen d’estar disponibles.

Què passa si vull fer un donatiu quan la campanya ja hagi acabat?
Cap problema, però potser el llibre de regal que trieu no estarà disponible. Mireu d’ajustar-vos a les dates de la campanya.

Puc fer un donatiu sense passar pel Banc de Sabadell, ”la Caixa” o PayPal?
No; aquestes són les úniques opcions de pagament previstes.

Quins són els números de compte?
Preneu-ne nota:
                    Banc Sabadell: ES67 0081 0077 8400 0145 6056
                    CaixaBank: ES31 2100 0807 7802 0113 0452

Em cobraran comissió?
En principi PayPal no cobra comissió als donants, però sí al receptor (per exemple, si feu un donatiu de 5 euros via PayPal nosaltres només en rebem 4,50 nets; per això ens estimem més que feu les aportacions a través dels bancs i no per PayPal). Pel que fa a les comissions per fer traspassos o transferències bancàries, heu de consultar-ho al vostre banc.

Què passa si no tinc cap compte al Banc de Sabadell o CaixaBank?
Si no teniu compte en el Banc de Sabadell ni CaixaBank, sempre podeu anar a qualsevol oficina d’aquests bancs i fer-hi un ingrés en efectiu; aquesta operació en principi no té cap comissió i també es pot fer des dels caixers automàtics introduint-hi el número del compte.

Vull fer un donatiu amb la targeta de crèdit o dèbit, però no vull obrir un compte a PayPal, és possible?
Sí, podeu fer un donatiu amb targeta de crèdit o dèbit a través de PayPal sense obrir-hi un compte. Feu clic al botó Donar que hi ha en aquesta pàgina, introduïu l’import del donatiu que voleu fer i, a sota, feu clic on diu «Donar con una tarjeta» (la web de PayPal és una mica sòmines i no sap parlar català; paciència). Tot seguit us demanaran les dades de la vostra targeta i també les dades personals (adreça, etc.), però això NO implica obrir un compte a PayPal; només demanen les dades per efectuar aquest pagament. (Si no us hem de fer cap tramesa, aquestes dades les esborrem i no les conservem.) Un cop omplertes les dades feu clic al botó que diu «Aceptar y donar ahora».

Quan fareu la pròxima campanya?
No ho podem preveure; depèn una mica dels resultats d’aquesta! En principi d’aquí a un parell o tres d’anys.

No podríeu cobrar una subscripció en lloc de fer aquests arreplecs?
Podríem, sí, però no volem. Ens estimem més oferir gratuïtament aquest servei i que després qui bonament vulgui contribueixi al seu manteniment.

Visc a l’estranger. Em podreu fer arribar el llibre?
Si és a Europa, en principi sí. Si viviu a altres continents, mireu d’incloure en el vostre donatiu el cost extra que pot representar fer-vos arribar un paquet a casa. Tingueu present que el cost d’enviar paquets a l’estranger (UE inclosa) és força més alt.

Més preguntes? Escriviu a mots@rodamots.cat

 

* Amb la col·laboració de les editorials Baula, Bromera, Cossetània, Gregal,  Grup 62, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Redbooks, Viena i l’Ajuntament d’Alcoi.

Pàgina inicial de la campanya

Més informació sobre els llibres de regal

Formulari per demanar els llibres

P+F sobre RodaMots