entre poc i massa

Definició

Expressió que denota que fugint d’un extrem s’ha caigut en l’altre.

No hi havia motiu per a tant; ja està bé que es queixés, però, entre poc i massa!; en va fer un drama!

També tenim el refrany «Entre poc i massa, la mesura passa» (o «Entre poc i massa hi ha mesura»): significa que cal defugir els extrems oposats (DCVB).

Usos

  • Ara hi té una altra cosa, la preocupació i la pressa, potser, i també una mena de desig contingut que no em puc creure que una dona com ella dugui a dins, un desig cruel que jo li sé veure però del qual no parlem, l’Alzheimer és l’Alzheimer i ha de fer el seu curs, però sembla que ella en vulgui accelerar el procés i se’l vulgui treure del damunt. I jo prou que sé que no ha estat la més feliç de les dones, però entre poc i massa, tampoc no n’hi ha per desitjar la mort d’una persona, i més si és el teu marit. I el meu pare.

    Blanca Busquets, Tren a Puigcerdà (Barcelona: Rosa dels Vents, 2007)
  • Entre poc i massa. Entre no dutxar-se durant setmanes i fer-ho amb litres d’Eau de Rochas hi ha un punt d’equilibri que coneix qualsevol que no sigui cretí.

    Quim Monzó, «Entre poc i massa» (La Vanguardia, 6 de juny del 2018)

Tema de la setmana

Totes les poques de la setmana passada desemboquen en un manat d’expressions amb ‘poc’.

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pocavergonyaa poc d’espai