a poc d’espai loc adv

Definició

Al cap de poc temps, seguidament, un poc després.

En Josep va arribar el primer, i a poc d’espai va arribar el seu cosí; es duien pocs minuts de diferència.

Els representants dels partits polítics obrien la manifestació, i a poc d’espai seguia una multitud en silenci.

També: a poc espai

Etimologia d’espai

Del llatí spatium, ‘camp per a córrer’, per via semiculta. Més mots de la mateixa família són espaiós, espaiar i espacial.

Usos

 • A la tarda, les primeres víctimes es van fer públiques: un partit de rugbi a cinc a l’estadi olímpic va acabar amb set ferits, després que seguidors de tots dos equips s’enfrontessin a les graderies. A poc d’espai, altre cop el vespre, l’angoixa, la nit. L’esquema es va repetir, dia rere dia, durant setmanes, amb petites variants que introduïen nous dubtes, suposades proves, noves incerteses.

  Quim Monzó, «Durant la guerra», dins Guadalajara (Barcelona: Quaderns Crema, 1996), pàg. 186
 • Tota aquesta espiral de violència s’esdevenia mesos després d’haver-se modificat el sistema de penes. Al maig de 1832, havia arribat a la governació el decret d’abolició del suplici de la forca. El rei manava que, d’ara endavant, la pena de mort es duguera a cap per mitjà del garrot. Les reformes sorgien a poc d’espai dels ajusticiaments a València del sagratí Josep Pasqual Cuesta (penjat al setembre de 1831) i del guarer Vicent Torrens Oliver, el Cabut (enforcat al febrer de 1832).

  Manel Arcos, La senda dels lladres. Bandolerisme als voltants de la serra de Mostalla (1806-1839) (Publicacions de la Universitat de València, 2009), pàg. 143

Tema de la setmana

Expressions amb ‘poc’

Enllaços

Temes i etiquetes

2 comentaris a “a poc d’espai”

 1. Maria Bruguera — Palafrugell

  A Palafrugell tenim una dita molt curiosa que fa referència a una casa del carrer de la Font de la mateixa vila, tot jugant amb la coincidència fonètica de l’adverbi “pocs” i el cognom “Poch”, i diu així: A can Poch de la Font, com més en neixen més pocs són.

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

entre poc i massade poc