ecumenisme m

Definició

Moviment pancristià tendent a la reunificació de totes les confessions cristianes.

Etimologia

D’ecumènic, del grec oikoumenikós [οἰκουμενικός], ‘de tota la terra habitada; universal’, derivat d’oikouméne, ‘terra habitada’.

Usos

  • L’objectiu seria escriure un text en el qual, en substituir totes les erres per eles, canviés el sentit d’una manera notable. Però fins ara la veritat és que tots els exemples que he arribat a reunir no passen de la categoria entranyable dels acudits dolents. Per exemple, aquell que pregunta com és que els orientals tenen tendència a dormir sobre superfícies dures com els futons i, en un prodigi d’ecumenisme cristià, respon «perquè segueixen les indicacions d’aquell manament que diu: no matalàs». O bé aquell altre, també relacionat amb el cristianisme, que es pregunta com és que les misses que fan els missioners a la Xina són les més breus del món. Resposta: perquè en començar el capellà diu allò de «pleguem, germans»; i pleguen.

    Màrius Serra, «Veres e vents» (Avui, 22 de març del 2001)

Tema de la setmana

Termes relacionats amb la religió

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

suradeista