dragar v

Definició

Engolir, menjar molt i de pressa.

Les coses que es draguen, fan mal. Tot s’ho dragaria aquest afamat! Aquell noi draga molt, és car de mantenir! Draga més que cap mal gra: es diu de qui menja molt.

En sentit figurat, llegir amb afany un llibre, un escrit, etc.

Etimologia

Derivat de drac, en el sentit de ‘devorar com un drac’.

Usos

  • Me vaig criar com els arbres de la rambla. La meva educació es pot dir que la vaig emmenar jo mateixa. El pare només era bo per a esquitxar pessetes. —No miris preus: vui els millors mestres.— De cosir, de planxar, de fer mitja i coixinet, gairebé no en vaig aprendre; i, en canvi, de fer flors i brodats estranys, de tocar el piano i de pintar, n’estic força ensinistrada. Si sé escriure regularment, ho dec al gran nombre de novel·les que vaig llegir. Dragava totes les que em venien a les mans; però les que varen deixar més llevat a la meva imaginació foren l’Atala, els Viatges de Gulliver i, principalment, la Corina, de Madame de Staël.

    Joaquim Ruyra, El rem de trenta-quatre (1904)

Tema de la setmana

Joaquim Ruyra

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

emboçfal·lera