de pa sucat amb oli

Definició

De baixa qualitat, de poca importància, de poc valor, etc.

Va ser un curset de pa sucat amb oli: el professor va faltar a la meitat de les classes.

Usos

  • En si és preferible Europa o Amèrica en el nivell epidèrmic de les coses, jo respondria sempre com un tal senyor González, que anava a una reunioneta de pa sucat amb oli.
       Aquest senyor fou saludat per la mestressa de la casa on anava d’aquesta manera: «Com està, senyor González? Ai, perdoni, ara no me’n recordo si es diu González o Fernández».
       I el senyor González contestà: «És igual, senyora; la qüestió és passar l’estona».

    Josep M. de Sagarra, «Americanisme» (La Publicitat, 11 de març del 1923), reproduït a L’ànima de les coses (Barcelona: Quaderns Crema, 2001), pàg. 108
  • En Tomàs Llassada, malgrat sa fredor, havia fet per aquella dona bogeries. L’havia mantinguda com a una reina, l’havia passejada per Amèrica i Europa carregada de brillants, rodejada de criats, deixant-li jugar i perdre grans quantitats; fins que un pianista de pa sucat amb oli, un pianista de cafè, la hi havia robada, i la gent deia que, amb el producte dels brillants, els fugitius es daven la gran vidassa a París. El mateix Llassada explicava la història mort de riure.

    Narcís Oller, La febre d’or (1890-1892)

Tema de la setmana

Anècdotes

Enllaços

L’escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tropismebaladrejar