de les rialles vénen les ploralles

Definició

Després d’una gran alegria sol venir un motiu de tristor.

Ja ho veurem, com acabarà tot això: de les rialles vénen les ploralles.

També: Després de les rialles, vénen les ploralles; Les rialles duen ploralles; De grans rialles, vénen grans ploralles.

Usos

  • Amb l’actual escenari econòmic i financer, l’administració valenciana no pot mantenir el nivell de prestació de serveis com la Sanitat durant gaire temps. «Sis mesos, a tot estirar», assenyalen en l’entorn de Fabra. Després de les rialles vénen les ploralles i els interessos pels préstecs del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) suposen ja prop de 1.000 milions d’euros anuals dels pressupostos de la Generalitat. Per això es presta a València molta atenció al diàleg bilateral entre Catalunya i el Govern central: si Artur Mas aconsegueix el que pretén, qui més se’n beneficiarà serà la Generalitat valenciana.

    Salvador Enguix, «Cap a l’abisme, amb l’actual finançament» (La Vanguardia, 21 d’abril del 2013)
  • —Era una histèrica; tenia un geni molt estrany. Molt bona xicota, molt bona, però tota a rauxes. Si tu no et figures el que ha estat, jo sí. El dimoni del teu amic és la causa de tot. De les rialles en vénen ploralles: per a certes noies, fins la mort. Vet-ho aquí.
       Ambdós esdevingueren blancs com la cera i abaixaren el cap, ben desitjosos de fer callar la veu del remordiment.

    Narcís Oller, La febre d’or, II (1890-1892)

Tema de la setmana

Paraules i expressions relacionades amb les ploralles

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

plorairetenir una esponja al clatell