corsecar v

Definició

Assecar (un vegetal); perdre o fer perdre el vigor.

El sol i la manca d’aigua han corsecat les plantes.

Aquests disgustos el corsequen.

La pobra dona s’ha corsecat treballant.

Etimologia

De cor i secar.

Usos

  • Al dietari del metge Santmartí consten les festes organitzades pel retorn de l’antic capità: una missa en acció de gràcies, balls a la plaça, convidada general d’aigua ensucrada i ensaïmades a Son Capovara… Actes que «l’il·lustre mariner ha presidit sense a penes obrir boca, posant així de manifest l’atribolat cansament i els dolors que el corsequen per dintre».

    Baltasar Porcel, Cavalls cap a la fosca (Barcelona: Edicions 62, 1975)
  • Aquells estudiants russos que jo havia conegut, i que hom hauria pres per personatges trets d’una novel·la de Dostoievski! Afanyosos de treballar per al seu poble, d’obrir-li nous horitzons, i, ensems, corsecats pel sentiment de la seva impotència. Molts d’ells s’entusiasmaven per la música i hi buscaven una compensació, un consol per al seu esperit.

    Pau Casals al llibre de Josep M. Corredor, Converses amb Pau Casals (records i opinions d’un músic) (Barcelona: Selecta, 1967)

Tema de la setmana

Mots derivats de ‘cor’

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cardiòpatacordolgut -uda