clau [2] m

Definició

Coit.

Usos

  • «Crec que aquesta és la meva aportació al gènere —diu la directora Sandra Uve—. Jo, quan un actor i una actriu han d’interpretar una escena de sexe, parlo amb ells i intento que hi hagi una atracció mútua que després es veurà a la pantalla. I dóna resultat. A 616 DF, la majoria de les actrius em van dir que havien arribat a l’orgasme en les escenes sexuals.» Una tècnica que certifica l’actor gallec Ramón Guevara: «Sandra et fa pensar que l’escena sexual que filmaràs amb ella serà el clau de la teua vida. I ho és.»

    Paco Gisbert i Manuel Valencia, «La revolució de les dones» (El Temps, 19 d’octubre del 2004)
  •    —Carlota, t’has adonat que el cambrer tarda mitja hora entre plat i plat? —responc amb una pregunta.
       —És que no t’agrada el servei…
       —Ja m’està bé, i podríem aprofitar-ho per fotre un clau.

    Ferran Torrent, Cavall i rei (Barcelona: Quaderns Crema, 1989), pàg. 51

Tema de la setmana

Aquesta setmana comença el quinzè Festival Internacional de Cinema Eròtic a l’Hospitalet de Llobregat. Per anar-nos escalfant, veurem una petita tria de mots i fragments relacionats amb el món del sexe. La proposta és de Cristina Balaguer Prunés, de Manresa, que ens recorda que «la nostra llengua s’està empobrint i alhora castellanitzant» en aquest àmbit (com en tants altres, malauradament) i ens recomana el diccionari sexual de la web del Saló de Sexe en Català que se celebra a Manresa (vegeu-ne l’enllaç a baix).

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

trempar [1]mitjó