cibernauta m i f

Definició

Usuari de la xarxa informàtica internet.
També: internauta

Etimologia

Derivat de cibernètica, del grec kybernetikós, ‘relatiu al pilot’, derivat de kybernáo, ‘dur el timó, governar’, i nauta, del grec naútes, ‘mariner, navegant’.

Usos

  • En la ciència-ficció, l’obra de [William] Gibson ja és un clàssic. Però amb el gran esclat d’internet i el seu ús, la paraula «ciberespai» va guanyar-se un lloc d’honor en el vocabulari actual. El prefix ciber va començar a servir per a denominar tot allò que passava en el ciberespai o que s’hi referia. Així, les persones que connectaven l’ordinador i començaven a buscar o a bescanviar informació a la xarxa s’anomenaren cibernautes. Els cibercafès eren llocs on qui volgués podia anar a connectar-se. Les activitats realitzades a través d’internet també incorporaven el mateix prefix.

    Les històries que les paraules amaguen (Barcelona: Mina, 2007), pàg. 57

Tema de la setmana

Ep, que aquest cap de setmana hem passat dels 10.000 subscriptors! Déu n’hi do de la gentada; si quedéssim tots a l’estadi de l’Alcoià no hi cabríem, eh! Un agraïment a tots aquells que fan possible que aquest projecte s’escampi pel món, començant per tots els cibernautes que heu contribuït, amb la vostra fidelitat i el vostre entusiasme, que l’audiència de ‘Cada dia un mot’ s’eixampli dia a dia, i continuant amb els amics de Drac Telemàtic, que distribueixen puntualment els missatges a tota la colla. Com més serem, més riurem!
   Per celebrar un nombre tan rodó de gent, hem triat un llibre igualment rodó i ple de sorpreses: Les històries que les paraules amaguen, de Xavier Duran (Mina, 2007), del qual hem triat els cinc mots que ens acompanyaran aquesta setmana. Com sempre, la citació del dia és breu, però qui vulgui llegir-ne més pot fer-ho fent clic al primer enllaç del dia, que us durà al text complet de la paraula corresponent. Bona lectura! 

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

infòliopetroli