benjamí -ina m i f

Definició

1  Fill més petit i predilecte.
2  Persona més jove d’un grup.

Tot i que és la benjamina de l’equip, no hi ha dubte que és una de les millors.

Etimologia

Del nom de Benjamí, l’últim dels dotze fills del patriarca bíblic Jacob, nascut de la seva unió amb Raquel, i cap d’una de les dotze tribus d’Israel.

Usos

  • Queda en Cruells, l’alferes-practicant. Resulta que és devot de Baudelaire. Se’n sap llargues tirades de memòria, evita el vi i les dones —i les paraules brutes—; ¡una rara avis! Algun dia m’acompanya a passejar. No gaire sovint, perquè ha d’estar pendent de la seva feina. Quatre-cents reclutes són molts i quan no tenen una cosa en tenen una altra; generalment d’origen veneri. És el benjamí del batalló (vint anys acabats de fer) i quan surt amb mi a passejar s’enduu una mena de telescopi portàtil o potser més exactament «ullera de llarga vista» d’aquelles que solien gastar els capitans de marina del segle passat. Desplegada, amida ben bé cinc o sis pams.

    Incerta glòria (Barcelona: Club Editor, 1999 [1956]), pàg. 31

Tema de la setmana

Epònims

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tiberipírric -a