ara és mà

Definició

Ara és el moment oportú de fer alguna cosa, ara és l’hora, ara és l’ocasió.

Ara és mà de comprar la caseta aquella que volies; han baixat els preus.

Ara és mà, ara que hi ha fosca, de donar-los un bon ensurt perquè escarmenten.

Usos

  • I, total, per a què vull que vinga este metge o un altre, si cap d’ells no em voldrà dir què tinc de veres?; si, finalment, tots em vindran amb la mateixa cançoneta i pretendran que me la crega?… Que no és res d’importància, que és cosa de paciència, que només he de fer repòs absolut durant una temporadeta, que no em calfe el cap amb minúcies, que ara és mà, que em deixe servir… Però a mi no me la peguen. Què es pensen?, que, perquè siga dona, una pobra dona malalta, em toque el nas?… No!, no m’enganyen de cap de les maneres: he guipat la indirecta… Sé molt bé que no em van dir la veritat, que no me la diuen i que no me la diran; tots, vinga bones paraules i avant!, com si no passara res…

    Encarna Sant-Celoni i Verger, Al cor, la quimereta (València: Tabarca, 2002), pàg. 17
  • I junts ens llançàrem al món de l’art i la ciència, l’amor i la valor. Baix els angles nuvolosos que exalten el paisatge, amb les armes preparades per a la lluita. Ara és mà, ens diguérem. Ara és mà, demà hi haurà una gran foscor, companys. Ens diguérem. Aleshores, escrivíem poemes.

    Ferran Cremades i Arlandis, Coll de serps (1978)

Tema de la setmana

Locucions amb el mot ‘ara’

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

a hores d’araara hi corro