aqüífer m

Definició

Formació geològica en la qual s’emmagatzema i circula aigua subterrània tot aprofitant la porositat i la fissuració de la roca que l’acull.

Usos

  • El coneixement del medi mostra que és necessari que l’aigua dels rius arribe a la mar a fi d’aportar sediments per a evitar l’erosió de la costa, a més de nutrients, fonamentals per mantindre els bancs de peixos. Eixe cabal també ajuda a protegir ecosistemes com ara les zones humides o els aqüífers de la salinització, alhora que ha de servir per a evaporar-se, alimentar els núvols i afavorir precipitacions. L’esquema és ben senzill, almenys als vuit anys.
    Maria Josep Picó, «Els rius van a la mar» (Levante, 27 de setembre del 2003)

    Entorn de la contaminació per nitrats hi ha molts actors en joc: ramaders a qui se’ls demana una millor gestió de les dejeccions; agricultors als quals se’ls exigeix un bon ús dels adobs nitrogenats; associacions ecologistes, administracions públiques, etcètera. Conformen un mosaic d’opinions que conflueixen en una realitat comuna: part dels aqüífers del país estan fora de la llei.
    Neus Ràfols, «Nitrats fora de la llei» (El Punt, 17 de gener del 2005)

Tema de la setmana

Mots relacionats amb l’aigua

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

xipolleigfonera