adiu, Feliu!

Definició

Es diu a la Catalunya del Nord (aquí, adiu hi significa adeu) per lamentar alguna pèrdua o la fi d’alguna cosa. També es diu a una persona que se’n va per significar-li que la seva partida ens deixa indiferents. En aquest cas, l’expressió completa és Adiu, Feliu! Si tornes pas, escriu!

Adiu, Feliu! Les vacances són acabades!

‘Adiu’?

Adiu és una variant occitana i rossellonesa d’adeu que tant significa ‘bon dia’ com ‘a reveure’.

Usos

 • Un cop de peu als ous, un altre a la cara i va caure. Vaig agafar la seua arma que duia un silenciador i li vaig tirar dues bales al cor. Adiu Feliu!

  Joan-Daniel Bezsonoff, Les lletres d’amor no serveixen de res (Perpinyà: Trabucaire, 1997), pàg. 68
 • La nit és la meua enemiga perquè si tinc prou collons per fer-me l’esclop ho faré una nit del juny, abans de la independència. Un divendres m’empassaré un flascó de somnífers i adiu Feliu!

  Joan-Daniel Bezsonoff, Les lletres d’amor no serveixen de res, pàg. 77

Tema de la setmana

Expressions amb rimes

Enllaços

Temes i etiquetes

7 comentaris a “adiu, Feliu!”

 1. Ramon Torrents — Barcelona

  Ara recordo una d’aquestes expressions rimades que s’acosta molt a la mateixa idea de comiat amb poc interès per la persona o cosa que se’n va o desapareix: “Passi-ho bé tingui i no s’entretingui!

  Respon
 2. Antoni Zaragozà — València, l'Horta del País Valencià

  A la comarca de l’Horta, País Valencià, també en diem, amb un sentit molt col·loquial i un pessic de sal grossa; “Au, cacau!”.

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sense suc ni bruca trossos i mossos