a tornajornals loc adv

Definició

1  Ajudant-se mútuament a treballar la terra o a fer una altra feina, de manera que la feina que fa un per l’altre és compensada per la que fa aquest pel primer.

Sempre llaurem a tornajornals.

2  Recíprocament.

S’amoïnaven l’un a l’altre a tornajornals.

Usos

  • El GOB [Grup Ornitològic Balear] degué tenir la sort de néixer en un moment oportú, és a dir, no massa tard, i també el fet de ser Menorca illa, que fa que l’espai en el qual cal actuar sigui acotat per la geografia, en certa manera, preservat ja per si mateix. A tornajornals, el GOB és sort per a Menorca.

    Josep Vicente, «GOB» (El Punt, 1 de març del 2003)
  • Crec en el Sant Pare, si ell diu que mossèn Escrivà és al cel, crec que hi és. Li he dit parenostre. Però, sense l’agror de la Ceferina i amb la seràfica innocència de la glòria li hauré de dir que, proper als cels, me’l sentia lluny a la terra. Vet ací allà dalt podrem viure sense espernegar amb gent que ací baix mai no ens hauríem empassat. A tornajornals més d’un s’haurà d’avesar a mi pels segles dels segles, amén.

    Josep M. Ballarín, «Tots Sants» (Avui, 10 de novembre del 2002)

Tema de la setmana

Suggeriments dels subscriptors de ‘Cada dia un mot’. El mot d’avui ha estat suggerit per Joan Josep Isern, de Barcelona.

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

festejadoresparpillat -ada