a redols

Definició

A porcions separades unes de les altres, sense continuïtat.
«Rossinyol de primavera, | ja pots començar a cantar, | que he sentit dir que ja hi ha, | a redols, qualque cirera» (cançó popular mallorquina).

Usos

  • [12 de juliol del 1907. Halle]  El Rector nou, un senyor d’una cinquantena d’anys, de bones talles, magret, pren la paraula. És de la Facultat de Teologia, i pren per tema que Luter perteneix an els temps moderns i no a l’Edat Mitja. En fa un gran elogi, suposant que informa tota l’edat moderna. Parla amb gran energia, crida, braceja i manoteja, i cada instant s’ha de compondre el mantell. Sembla que és un luterà fervent. Me diuen que ja no en romanen gaire. Només l’he entès a redols. Un estudiant m’ha dit després que no l’havia convençut i que creu que hi ha moltes coses modernes que no tenen res que veure amb Luter.

    Viatge a Alemanya i altres nacions

Tema de la setmana

El 3 de juliol del 1907, mossèn Alcover pren un tren de Barcelona a Lió. A Cervera hi troba un alemany: «Dic a l’alemany l’objecte del meu viatge, i se posa a parlar-me en català. Diu que està a Barcelona i que va aprendre el català, perquè sense sebre’l, no hi poren viure. No serveix sebre el castellà.»

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

endidalargojós -osa